Σάλο έχουν προκαλέσει τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων τις τελευταίες μέρες σχετικά με την υπόθεση «Noor 1», μία υπόθεση που είχε «ξεχαστεί» από τα περισσότερα ΜΜΕ. Το χρονικό της ξεκινά τον Ιούνιο του 2014 όταν το Λιμενικό Σώμα σε συνεργασία με τις αμερικανικές αρχές δίωξης βρίσκουν στην Ελευσίνα το πλοίο «Noor 1» να μεταφέρει 2,1 τόνους ηρωίνης, ποσότητα η οποία θα διακινείτο ύστερα οδικώς. Στην υπόθεση διακίνησης τόνων ναρκωτικών στην Ελλάδα φερόταν να εμπλέκεται, σύμφωνα με τον ισοβίτη Ε. Γιαννουσάκη, ο Β. Μαρινάκης.

Η «Noor 1» ήρθε πάλι στο προσκήνιο, όταν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν ερωτήσεις στη Βουλή  σχετικά με την συνομιλία του Υπ. Άμυνας Π. Καμμένου με τον ισοβίτη Ε. Γιαννουσάκη. Όλες οι πλευρές έσπευσαν να βγάλουν ανακοινώσεις, για την «εμπλοκή» του Υπουργού στην υπόθεση. Όλα αυτά βασίστηκαν σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καρφί», τα οποία ωστόσο είναι ανεπιβεβαίωτα. Ο Π. Καμμένος διέψευσε τους ισχυρισμούς του Ε. Γιαννουσάκη που δημοσιεύτηκαν και δήλωσε πως ο κατηγορούμενος θέλησε να επικοινωνήσει μαζί του λόγω απειλών που δέχεται στη φυλακή. Για τον λόγο αυτό ενημέρωσε την εισαγγελική αρχή και τον Υπ. Δικαιοσύνης Σ. Κοντονή.

Από την πλευρά του ο κ. Κοντονής απάντησε:

«Προκαλεί κατάπληξη η σπουδή της ΝΔ να υιοθετήσει και ν’ αποδεχθεί μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας και τους όψιμους ισχυρισμούς του καταδικασθέντος σε ισόβια κάθειρξη Γιαννουσάκη σχετικά με την υπόθεση του πλοίου Noor 1, το οποίο κατελήφθη να μεταφέρει στην Ελλάδα 2,1 τόνους ηρωίνη.
Είναι θλιβερό η αξιωματική αντιπολίτευση να ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα, τη στιγμή που η οικονομική αστυνομία διενεργεί ελέγχους και η υπόθεση διερευνάται από τη δικαιοσύνη.
Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ έχει τη δυνατότητα διά της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου να υποβάλει ερωτήματα και θα λάβει τις δέουσες απαντήσεις στη Βουλή, για να πληροφορηθεί και ο ελληνικός λαός με ποιο τρόπο οικονομικοί παράγοντες διαμορφώνουν τον πολιτικό λόγο κομμάτων και ποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί η ΝΔ».

Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει:

«Μετά την απάντηση του κ. Καμμένου στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας τα ερωτήματα όχι απλά παραμένουν αλλά ενισχύονται, καθώς ο κ. Καμμένος παραδέχεται την άμεση εμπλοκή του στην υπόθεση που ανέδειξε το χθεσινό δημοσίευμα.
Ερώτημα 1ο: Επικοινώνησε με οποιονδήποτε τρόπο ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη;
Ερώτημα 2ο: Γιατί αγωνιά ο κ. Υπουργός για το ποιος τελικά θα πάει πρώτος μέσα; Γνωρίζει μήπως κάτι που αγνοούν όλοι οι υπόλοιποι;
Ο κ. Καμμένος και συνολικά η Κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις».

Έντονη ήταν και η αντίδραση του Ποταμιού, το οποίο τόνισε σε ανακοίνωσή του:

«Η εμπλοκή του κ. Καμμένου σε συνομιλίες με ισοβίτες αποτελεί από μόνη της ένα τεράστιο σκάνδαλο. Το σκάνδαλο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο από τη στιγμή που ο ίδιος παραδέχεται την ανάμειξή του. Με ποια αρμοδιότητα ο Υπουργός Άμυνας εμπλέκεται στην κατάθεση σε μια υπόθεση που αφορά στη διακίνηση ναρκωτικών; Περιμένουμε απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη εάν η ίδια δεν κινήσει στη Βουλή τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ώστε η υπουργική ασυλία να μην αποτελεί εμπόδιο για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

 

Συντάκτης: Μαρία Γεωργακοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.