Καταψηφίστηκε ύστερα από μια μαραθώνια συνεδρίαση, διάρκειας 9 περίπου ωρών, η πρόταση της ΝΔ  για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τη διερεύνηση της εμπλοκής του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση (βλ. Noor1).

Σε σύνολο 273 βουλευτών που συμμετείχαν στην ψηφοφορία, 151 ψήφισαν κατά και 122 υπέρ. Ο Π. Καμμένος, για λόγους δεοντολογίας, δεν ψήφισε, ενώ η απουσία του από την αίθουσα της Ολομέλειας, τις πρωινές ώρες, δεν πέρασε απαρατήρητη και φυσικά σχολιάστηκε και από τον Πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη.

Στ. Κοντονής: Η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί επί του θέματος

Να ευθυγραμμιστεί με την πραγματικότητα, δηλαδή με το γεγονός ότι η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί επί του θέματος, θέτοντας την υπόθεση στο αρχείο κάλεσε τη ΝΔ ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ζητώντας παράλληλα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην σύρεται πίσω από επιχειρηματικά συμφέροντα.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη στάση που κράτησε ο Πάνος Καμμένος απηύθυνε το ερώτημα στα στελέχη της ΝΔ τι θα έκαναν αν βρίσκονταν στη θέση του. «Θα λέγατε στον κρατούμενο δεν σου μιλάω, σου κλείνω το τηλέφωνο, όταν μάλιστα εκφράζει φόβους για τη ζωή του γιατί ξέρει ότι έχουν πεθάνει άλλοι 7 πριν απ’ αυτόν;» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Κ. Μητσοτάκης: Στηρίξτε την πρότασή μας

Για σοβαρές ενδείξεις υπέρβασης αρμοδιότητας και παραβίασης της αρχής της διάκρισης των εξουσιών «με πιθανό σκοπό την εξυπηρέτηση σκοτεινών πολιτικών και άλλων επιδιώξεων», έκανε λόγο ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια να στηρίξετε την πρότασή μας και να μην αφήσετε αυτή τη σκιά να πλανάται πάνω από τον Υπουργό της δικής σας Κυβέρνησης» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι ο ίδιος αυτό θα έκανε ως Πρωθυπουργός για να προστατεύσει τόσο τη δική του τιμή, όσο και την τιμή ολόκληρου του πολιτικού κόσμου.

Α. Τσίπρας: Σε στρατηγικό αδιέξοδο η ΝΔ

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ σε μία μεταχρονολογημένη, ομολογώ, έκκληση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που ούτε εσείς δεν την πιστεύετε πια» σημείωσε, από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ μετά την κατάρρευση του αφηγήματός της περί καταστροφής, αντί της (κατάρρευσης της) οικονομίας.

Αναρωτήθηκε ακόμα πως η στοχοποίηση ενός επιχειρηματία - εν προκειμένω του Β. Μαρινάκη - εξοντώνει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως η ίδια η ΝΔ ανέφερε στην πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. «Ποιος είναι αυτός ο άρρηκτος δεσμός που ενώνει έναν επιχειρηματία, όποιος και να ‘ναι αυτός, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; (…) Όταν κάποιος συνδέεται αξεχώριστα με συγκεκριμένους επιχειρηματίες, τότε μάλλον κάτι πολύ σημαντικό είναι αυτό που σας ενώνει και σε κάθε περίπτωση αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα γιατί στο τέλος της ημέρας μπορεί να βρεθείτε εσείς απολογούμενοι» είπε.  

Π. Καμμένος: Ουδέποτε εκβίασα τον Γιαννουσάκη

Τέλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, τόνισε ότι ο ισοβίτης Γιαννουσάκης ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία της επικοινωνίας μαζί του, υποστηρίζοντας ότι θα αποκάλυπτε εγκλήματα και ότι φοβόταν για τη ζωή του και πως ο ίδιος απλά έκανε το αυτονόητο, δηλαδή επικοινώνησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος με τη σειρά του μίλησε με την αρμόδια εισαγγελέα.

«Ουδέποτε εκβίασα τον Γιαννουσάκη για να εμπλέξω τον μεγαλοεπιχειρηματία Μαρινάκη στην υπόθεση του Noor1. Το έχει κάνει και μόνος του σε πανελλαδική συχνότητα πριν από τη συνομιλία που είχα μαζί του, το έχει κάνει και στις καταθέσεις του, όπου φυσικά δεν ήμουν σε θέση να τον καθοδηγήσω». 

Κυριακή Παπαναστασίου
Συντάκτης: Κυριακή Παπαναστασίου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.