Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στη Λάρισα σήμερα το πρωί. 29χρονος οδηγός δικύκλου, διανομέας έχασε τη ζωή του πέφτοντας πάνω σε φορτηγό την ώρα της δουλειάς του για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτός ο κλάδος:

«Ο τραγικός θάνατος, εργαζόμενου-διανομέα σε αλυσίδα καφέ της Λάρισας, σε τροχαίο την ώρα της δουλειάς, αναδεικνύει την εντατικοποίηση που επιβάλουν οι εργοδότες και τους κινδύνους για την ζωή τους ή την σωματική ακεραιότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και σ’ αυτόν τον κλάδο, οι οποίοι εργάζονται σε πολύ επικίνδυνες συνθήκες, κάτω από την ανάγκη της επιβίωσης και τον φόβο της απόλυσης, με άθλιους μισθούς.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, εκφράζει τα συλλυπητήρια στους οικείους του αδικοχαμένου συναδέλφου και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο δουλειάς, να μην αποδέχονται μπροστά στην ανάγκη του μεροκάματου για την επιβίωση, να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η προστασία της ζωής τους. Συσπειρωμένοι στα σωματεία τους να διεκδικούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας γιατί η ζωή μας είναι πολύτιμη και δεν την θυσιάζουμε για τα κέρδη των επιχειρηματιών.»

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.