Με κατακόκκινο φόντο θα διεξαχθεί το τριήμερο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά το χρώμα αυτό αφορά μόνο τα σκηνικά. Οι ομιλητές που εκπροσωπούν το σχήμα, ωστόσο, ήταν και είναι αρκετά «πράσινοι». Και φυσικά γίνεται λόγος για την Φώφη Γεννηματά, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα συζητηθεί και θα τεθεί προς έγκριση το λεγόμενο «Πρόγραμμα Ελλάδα», που συμπυκνώνει τις προγραμματικές θέσεις της ΔΗΣΥ για την πραγματική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια. Μία ημερομηνία, όμως, με την οποία συνδέεται στενά ένας εκ των αναφερθέντων δημιουργεί προβληματισμούς. 23 Απριλίου του 2010, ο Γιώργος Παπανδρέου με φόντο το ακριτικό Καστελόριζο ανακοινώνει την προσφυγή της Ελλάδας στον μηχανισμό στήριξης βάζοντας τη χώρα στον μνημονιακό δρόμο!

Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία και επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Β. Κικίλιας, δεν αποτελεί έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς το «φλερτ» του Ε. Βενιζέλου με την Νέα Δημοκρατία, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Ας δούμε, λοιπόν, κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να «χτίσει νέο σπίτι με παλιά υλικά».

Μ.Γ.