Τρεις φορές μέσα σε μόλις δύο ημέρες (!) ακούσαμε τη λέξη «bullying» να χρησιμοποιείται με μάλλον καταχρηστικό τρόπο από πολιτικά πρόσωπα εντός του Κοινοβουλίου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έβαλε στο ρόλο του θύματος τον …Γιάννη Στουρνάρα (τον γνωστό τραπεζίτη και όχι κάποιον συνονόματό του) κατά τη διάρκεια της εξέτασής του ως μάρτυρα από την Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια. Η Φώφη Γεννηματά, από την άλλη, είπε μαγκιόρικα, απευθυνόμενη στην Κυβέρνηση πως …δεν σηκώνει bullying. Τέλος, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός χρησιμοποίησε τον όρο, βάζοντας αυτή τη φορά στο ρόλο του θύτη την αντιπολίτευση που ‘τρομοκρατεί’ τους δικαστικούς λειτουργούς αναφορικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Εντάξει, μπορεί σε καιρούς κρίσης η εξουσία (πολιτική - οικονομική - δικαστική) να φορά το πιο αποκρουστικό της πρόσωπο, ας μην αυταπατάται όμως, αυτή και οι υποτακτικοί της, ότι μεταμφιεζόμενη μπορεί με κάποιο τρόπο να γίνει αρεστή. Δεν (πρέπει να) ξεχνιέται άλλωστε ότι ένας εκπρόσωπός της, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης εμπλέκεται ως κατηγορούμενος στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ενός πραγματικού θύματος bullying.

Και κάπως έτσι τα ίδια τα γεγονότα βάζουν τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση…

Κ. Π.