Με sms ή e-mail θα ενημερώνονται οι γονείς για τις απουσίες των βλασταριών τους σύμφωνα με τις νέες μεταρρυθμίσεις που προτείνονται για το εκπαιδευτικό σύστημα. Η πρόταση θα γίνει στην Βουλή, χωρίς ντροπή, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Εφόσον λύθηκαν τα βασικά προβλήματα στην Παιδεία: οι ελλείψεις σε καθηγητές (!), η θέρμανση (!), η παιδεία που παρέχεται και κοντεύει να εξαλείψει bullying και ρατσισμό (!), τα δωρεάν βιβλία (!), η εξάλειψη της παραπαιδείας (!), η δωρεάν παροχή κολατσιού (!) και όλα τα υπόλοιπα που βασάνιζαν για χρόνια μαθητές, γονείς και καθηγητές, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τον τρόπο ειδοποίησης γονέων και κηδεμόνων για τις απουσίες των μαθητών.

Οι δικές μας (αν μη τι άλλο οικονομικότερες) προτάσεις για το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το μείζον αυτό ζήτημα είναι:

  1. Ειδοποίηση των γονιών μέσω Facebook. Είτε σε προσωπικό μήνυμα, είτε σε post στον τοίχο τους (για να δει ολόκληρο το σόι τα… καμώματα του κανακάρη!)
  2. Άμεση ειδοποίηση μέσω δωρεάν εφαρμογών ανταλλαγής κλήσεων ή μηνυμάτων (βλ. Viber, Whatsapp κλπ)
  3. Απευθείας βίντεο- κλήση μέσω Skype.
  4. Ειδοποίηση με mention του γονέα στο Instagram, στην φωτογραφία της άδειας καρέκλας του μαθητή που απουσιάζει. Προτεινόμενα σχετικά hashtags: #pali_leipei #apousia #telos_stis_dikaiologimenes_apousies #tha_se_afisw_stin_idia_taksi

Disclaimer: Σε περίπτωση χρήσης όποιας από τις παραπάνω μεθόδους από το Υπουργείο Παιδείας, θα ζητηθεί ειδική μνεία του all over greece στα πνευματικά δικαιώματα.

 A.H.