Επιστολή στον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ, κ. κ. Δ. Τσακνή και Λ. Ταγματάρχη αντίστοιχα, απέστειλαν προχθές (Δευτέρα 21/11) 4 ειδικοί σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συγκεκριμένα η Αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής Επιστήμης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο,  Βασιλική Γεωργιάδου, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων, Λευτέρης Παπαγιαννάκης,  ο τ. Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστής Παπαϊωάννου και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος.

Όπως επισημαίνουν, η μετάδοση εκδηλώσεων της Χρυσής Αυγής από το κρατικό κανάλι – με τελευταία την μετάδοση της ομιλίας του Ν. Μιχαλολιάκου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος (αλλά και πολλές άλλες που είχαν προηγηθεί)- δεν συνιστά δημοσιογραφική υποχρέωση στο πλαίσιο της ισότιμης μεταχείρισης των κομμάτων, αλλά παροχή της δυνατότητας εκφοράς εμπρηστικού ρατσιστικού λόγου, μη συμβατή με τη δημοσιογραφική δεοντολογία.  Καλούν μάλιστα την ΕΡΤ να αναλάβει το αυξημένο μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί και να απομονώσει αυτές τις απόψεις.

Άγνοια ή ψευδαισθήσεις για την ταυτότητα και το ποιόν της Χρυσής Αυγής θα ήταν αφελές να πούμε πως έχει ο οποιοσδήποτε, από τους επικεφαλής της ΕΡΤ στους οποίους απευθύνεται η επιστολή μέχρι τους σημερινούς κυβερνώντες που αυτοπροσδιορίζονται ως …αριστεροί (προκαλώντας το γέλιο του κόσμου!!), αλλά και τους προηγούμενους κατ’ όνομα και χάρη δεξιούς. Προς τι λοιπόν το ξέπλυμα που επιχειρείται από την κρατική (και όχι δημόσια) τηλεόραση στο ναζιστικό μόρφωμα; Μήπως βολεύει τη μνημονιακή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μία ισχυρότερη Χρυσή Αυγή που θα συσπειρώσει τον δημοκρατικό κόσμο για να μην έρθουν τα ακόμα (!!) χειρότερα;;

Κ. Π.