Η παράταξη είναι έτοιμη. Η εκδήλωση (σε πολυτελές εστιατόριο) έχει κανονιστεί. Κι έτσι ο πιο διάσημος δήμαρχος της Ελλάδας, ο πιο γνωστός εν Ελλάδι «φίλος» του Ντόναλντ Τραμπ ξεκινά, όπως φαίνεται, ένα καινούριο ταξίδι. Ένα ταξίδι με προορισμό το Δήμο της Αθήνας.

«Ο Πρόεδρος Γιώργος Πατούλης και τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά», παραχωρούν Συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 18 Ιουλίου 2017, στις 13.00, για να παρουσιάσουν την έναρξη των δραστηριοτήτων του Ομίλου. Η Συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στο εστιατόριο ΔΙΟΝΥΣΟΣ (Ροβέρτου Γκάλι 43, Μακρυγιάννη, Αθήνα)». Αυτά αναφέρει η λιτή ανακοίνωση – πρόσκληση, που εξέδωσε ο νεοσυσταθείς αυτός «όμιλος», ο οποίος είναι αρκετά εμφανές ότι αποτελεί το πρόπλασμα δημοτικής παράταξης.

Είναι βέβαια επίσης εμφανής η επιρροή από την εκλογική καμπάνια του Τραμπ: “Make America Great Again” – «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά». Η ιδέα δηλαδή του να συνειδητοποιήσουμε (ή να νοσταλγήσουμε) τι είχαμε και τι χάσαμε! Και αν κρίνουμε από το γνωστό πλέον χρυσοποίκιλτο σπίτι του Γιώργου Πατούλη στα βόρεια προάστια, μπορούμε να αισιοδοξούμε για το πώς μπορεί να μοιάζει η Ομόνοια ή η Φωκίωνος Νέγρη επί δικών του ημερών στο μέλλον!

Ωστόσο, ήδη έχει αρχίσει να σχολιάζεται το γεγονός ότι ο Πατούλης ξεκινά αυτή την καμπάνια με έναν κάπως «ακομμάτιστο» αέρα. Εδώ και αρκετό καιρό ακούγεται πως ο νυν δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, θα είναι η επιλογή της Πειραιώς για το Δήμο Αθηναίων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η κίνησή του αυτή, επομένως, η δημιουργία παράταξης για την Αθήνα σε «έγκαιρο χρόνο», εγείρει ερωτήματα για το αν έχει προηγηθεί συνεννόηση με τη Νέα Δημοκρατία ή αν ο Γιώργος Πατούλης σηκώνει το γάντι, πιέζοντας ουσιαστικά την αξιωματική αντιπολίτευση να του δώσει το χρίσμα… Ίδωμεν…

 

Γ. Δ.