Κάτι τέτοιες στιγμές γίνεται σαφές το γιατί ο Τύπος καλείται και «4η εξουσία»: όταν ένα λάθος (εντάξει, ένα μεγάλο, τεράστιο λάθος!) μπορεί να οδηγήσει μέχρι και σε διπλωματικό επεισόδιο!
Ο λόγος, για την σημερινή γκάφα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, που αρχικά, απέδωσε στον πρόεδρο της Τουρκίας κ. Ρ. Τ. Ερντογάν ως δηλώσεις... δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων! Μόνο στρατό στα σύνορα δεν κουβάλησαν οι δυο χώρες μέχρι να έρθει διορθωτικό τηλεγράφημα απ' το ΑΠΕ, στο οποίο και σημειώνονταν πως τα όσα αποδόθηκαν στον κ. Ερντογάν περί τουρκικών συνόρων μέχρι «την Κύπρο, το Χαλέπι, τη Μοσούλη, το Αρμπίλ, το Κιρκούκ, το Μπατούμι, τη Θεσσαλονίκη, το Κίρτζαλι, τη Βάρνα, και τα νησιά του Αιγαίου» ήταν απλά δημοσιογραφικό κείμενο στην διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας «Σαμπάχ»!

Η διόρθωση ήρθε μεν, μα στο μεταξύ μόνο... ελικόπτερα δε σηκώθηκαν εκατέρωθεν! Μέχρι να έρθει το διορθωτικό τηλεγράφημα βεβαίως, είχαμε προλάβει να απαντήσουμε επίσημα (μέσω του Υπ. Εξωτερικών) σε... ανύπαρκτες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου!

Ι. Δ. Σ.