Την προηγούμενη εβδομάδα είδαμε τον Πρωθυπουργό μας, κ. Αλέξη Τσίπρα να καλωσορίζει στην Αθήνα τον θεμελιωτή της αντεργατικής μεταρρύθμισης στη Γαλλία, Εμάνουελ Μακρόν, καθώς και ένα σημαντικό αριθμό διευθυντικών στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων, στους οποίους απηύθυνε πρόσκληση να επενδύσουν στη χώρα, υποσχόμενος, από την πλευρά του, ένα περιβάλλον φιλικό προς την επιχειρηματικότητα.

Και μπορεί η θέση του Γάλλου Προέδρου να είναι ξεκάθαρα υπέρ του κεφαλαίου, κατά την επίσκεψή του ωστόσο, φρόντισε να μην αφήσει αμφιβολίες επί του ζητήματος και από τη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, όπου βρέθηκε λίγες ώρες πριν την αναχώρησή του, έκανε τη δήλωση ότι δεν θα υποχωρήσει απέναντι σε… τεμπέληδες (!), κυνικούς και σκληροπυρηνικούς. Από την άλλη, την ίδια εκείνη μέρα της άφιξης του Γάλλου Προέδρου στην Αθήνα, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψήφιζε στη Βουλή ένα κατά κοινή ομολογία φιλεργατικό νομοσχέδιο, δείχνοντας ότι μπορεί να είναι κανείς «και με το κεφάλαιο και με τους εργάτες» και δίνοντας τροφή στη σκέψη των διανοούμενων του κόμματος σχετικά με το... αν έχουν τέλος οι αυταπάτες! 

Συνεχίζοντας τις διεθνείς επαφές του, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, επισκέφθηκε χθες ο ίδιος την Ουγγαρία, και όπως ενημερωθήκαμε από το γραφείο Τύπου του, η συζήτηση με τον ομόλογό του, Βίκτορ Ορμπάν, τον ακροδεξιό που τήρησε μία εξαιρετικά σκληρή στάση στην προσφυγική κρίση και συμπορεύεται ιδεολογικά με τον Ντόναλντ Τράμπ στο προσφυγικό ζήτημα και όχι μόνο, έγινε σε κλίμα… «σεβασμού και ειλικρίνειας στις διαφορετικές απόψεις». 

Όπως εκμυστηρεύθηκε μάλιστα στον δήμαρχο του χωριού «Νίκος Μπελογιάννης», κατά τη συνάντηση με Έλληνες ομογενείς αργότερα, ανέφερε χαρακτηριστικά στον Ούγγρο Πρωθυπουργό: «Το Μπελογιάννης και τα μάτια σου»…

«Belloyiannis and your eyes», ήταν μάλιστα η ακριβής ατάκα του, σύμφωνα με πηγή του All Over Greece απευθείας από τη Βουδαπέστη !

Κ. Π