Το ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες για τη χθεσινή συνεδρίαση του Euroworking Group αναφέρει πως το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης συνδέεται με τις υποθέσεις ενώπιον της δικαιοσύνης του Ανδρέα Γεωργίου, καθώς και των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με την πιο ήπια διατύπωση που διαβάσαμε, «το ΕWG τελεί εν αναμονή της απόφασης για τους υπαλλήλους του ΤΑΙΠΕΔ και τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου». 

Χθες έγινε ευρύτερα γνωστή και η επιστολή που είχε στείλει, λίγες ημέρες νωρίτερα (σ.σ. την 1η Σεπτεμβρίου), η Ένωση Αμερικανικών Στατιστικών στον Πρωθυπουργό, διά της οποίας ζητούσε παύση κάθε δίωξης του Α. Γεωργίου, αποζημίωση και …δημόσια συγγνώμη από το ελληνικό κράτος, αφού η συνεχής αναβίωση υποθέσεων εναντίον του είναι αποτέλεσμα πολιτικής πίεσης. 

Μέχρι πάντως να αποδειχθεί αυτός ο ισχυρισμός, εμείς θα σταθούμε στην πολιτική πίεση που ασκείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, αυτή του κλεισίματος της υπόθεσης, η οποία είναι μάλιστα ανεπίδεκτη αμφιβολιών. Γιατί εκτός από το ότι γίνεται, ανερυθρίαστα, στο φως της δημοσιότητας - τα ρεπορτάζ των μέσων ενημέρωσης, κάθε ιδεολογικής απόχρωσης, το επιβεβαιώνουν -  έχει αποτυπωθεί επίσης στο συμπληρωματικό μνημόνιο, με τη μορφή δέσμευσης για πληρωμή των δικαστικών εξόδων του κ. Γεωργίου, όπως φροντίζει άλλωστε να υπενθυμίσει η προαναφερθείσα επιστολή.

Στο αίτημα δε της Ένωσης Αμερικανικών Στατιστικών για δημόσια συγγνώμη, απαντάμε με το ακόλουθο άσμα: 

 {youtube}upqS8qjwSl8{/youtube}

Κ. Π.