Κατάχρηση εξουσίας από αστυνομικούς της ομάδας Δίας προς τους συμμετέχοντες στις ψυχοθεραπευτικές της δραστηριότητες καταγγέλλει η Θεραπευτική Ομάδα της Μονάδας Απεξάρτησης «18 ΆΝΩ».

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα, κάνει λόγο για αποκλεισμό της εισόδου του κέντρου επανένταξης με ταυτόχρονη άσκηση σωματικού και λεκτικού ελέγχου στους θεραπευόμενους και ζητά την καταδίκη αυτών των πρακτικών από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και τους δημόσιους λειτουργούς της αστυνομίας.   

«Τα Δημόσια προγράμματα δεν χρειάζονται φύλαξη αλλά υποστήριξη. Φυλάσσονται επαρκέστατα από τις αξίες της ζωής τόσο των θεραπευομένων όσο και των θεραπευτών τους» καταλήγει η ανακοίνωση, η οποία ακολουθεί ολόκληρη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρωτοφανές "ενδιαφέρον" της ομάδας ΔΙΑΣ για την απεξάρτηση

Η Κοινωνική Επανένταξη του 18 Άνω στεγάζεται στην οδό Χανίων 4α στην Κυψέλη. Οι θεραπευόμενοι του πλαισίου προσέρχονται καθημερινά για να συμμετάσχουν σε ψυχοθεραπευτικές και ψυχοεκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Σήμερα, Παρασκευή 22/09/2017, και ώρα 15:00 έως 17:30 η είσοδο της Κοινωνικής Επανένταξης ήταν αποκλεισμένη από τουλάχιστον πέντε μοτοσυκλέτες της ομάδας Δίας και τουλάχιστον έξι αστυνομικούς. Κατά την είσοδο και έξοδο των θεραπευομένων, ασκούνταν έλεγχος σωματικός και λεκτικός με ειρωνικό ύφος και απειλητική διάθεση. Ο έλεγχος συνοδευόταν και με προσωπικές ερωτήσεις πέραν των αρμοδιοτήτων τους.

Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια των αστυνομικών οργάνων έρχεται σε αντίθεση με το θεραπευτικό μας έργο και παραβιάζει κατάφορα το δικαίωμα στην απεξάρτηση και τον αγώνα των θεραπευομένων.

Ζητάμε από την ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, και τους Δημόσιους λειτουργούς της Αστυνομίας, να καταδικάσουν τέτοιου είδους πρακτικές κατάχρησης εξουσίας, που όχι μόνο δεν βοηθάνε τους απεξαρτημένους, αλλά στέκονται ενάντια στον αγώνα που δίνουν για την ζωή τους.

Τα Δημόσια προγράμματα δεν χρειάζονται φύλαξη αλλά υποστήριξη. Φυλάσσονται επαρκέστατα από τις αξίες της ζωής τόσο των θεραπευομένων όσο και των θεραπευτών τους.

Η Θεραπευτική Ομάδα της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών «18 ΆΝΩ»

Τηλ. 210-8250110-206 • FAX 210-8847458

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισαγάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top