Παραδόθηκε πριν λίγες ώρες στη ΓΑΔΑ ο φερόμενος ως δράστης του χθεσινού φονικού στους Αμπελόκηπους, παραδίδοντας και το όπλο του φόνου. Ο φερόμενος δράστης της δολοφονίας του 68χρονου ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, είναι γνωστό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία και πρώην υποψήφιος με τη φασιστική οργάνωση.

Συνοδευόμενος από συγγενείς του, παραδόθηκε το μεσημέρι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ο 60χρονος συνταξιούχος αστυνομικός που πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα 68χρονο ιδιοκτήτη γυμναστηρίου, χθες το απόγευμα, στους Αμπελόκηπους. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο δράστης παρέδωσε και το όπλο του φόνου.

 

Το χρονικό της δολοφονίας

Λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα της Παρασκευής, ένας άνδρας έπεφτε νεκρός από πυροβολισμούς στη συμβολή των οδών Πανόρμου και Βατοπεδίου 11, στους Αμπελόκηπους.

Ο άντρας, ηλικίας 68 ετών, ιδιοκτήτης γυμναστηρίου, τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από πυροβολισμούς που δέχθηκε από ηλικιωμένο άνδρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε άγριος καβγάς μεταξύ των δύο ανδρών, οι οποίοι ήταν γείτονες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μετά τον καβγά, ο δράστης πήγε σπίτι του, πήρε το όπλο του, επέστρεψε και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 68χρονο, πυροβολώντας τον τουλάχιστον τρεις φορές. Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή πεζός και από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό του.

Το θύμα, μετά τα πυρά που δέχθηκε, σωριάστηκε στο δρόμο και κατέληξε κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

 

«Πολέμιος» της εγκληματικότητας και πολιτευτής της ΧΑ ο φερόμενος δράστης

«Ειδικός» σε ζητήματα εγκληματικότητας των μεταναστών και των Ρομά φαίνεται να υπήρξε ο φερόμενος δράστης, ο οποίος είναι απόστρατος αστυνομικός και γνωστό στέλεχος της Χρυσής Αυγής στη Μεσσηνία, ενώ υπήρξε και υποψήφιος με τη νεοναζιστική οργάνωση στις εκλογές του Μαΐου 2012.

Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, πρόκειται για το Φώτη Μπέλλο, ο οποίος είχε προκαλέσει αναστάτωση στην περιοχή του Μελιγαλά όταν το καλοκαίρι του 2012 είχε πρωτοστατήσει στη δημιουργία «Ταγμάτων Ασφαλείας» στην περιοχή του Μελιγαλά, κατά της δράσης των «αλλοδαπών εισβολέων». Φέρεται δε να είχε έρθει σε σύγκρουση με τον τοπικό διευθυντή της Αστυνομίας.

Σε ανακοίνωση που είχε στείλει στην τοπική εφημερίδα Ελευθερία, ο απόστρατος αστυνομικός καλούσε τους νέους «από 15…έως 70 ετών σε αφύπνιση και επιστράτευση». Σε άλλο σημείο της επιστολής εξηγούσε τους στόχους των «Ταγμάτων Ασφαλείας»: «Η μεγάλη εγκληματικότητα που μαστίζει την περιφέρειά μας και όλη την Ελλάδα προέρχεται κυρίως από την εγκληματική δράση των αλλοδαπών εισβολέων εγκληματιών, κατοχής της χώρας μας, από τους θρασείς και υπότροπους εγκληματίες, γύφτους-τσιγγάνους, μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων».

Για τους αστυνομικούς του Τμήματος Μελιγαλά, η ανακοίνωση σημείωνε: «Να μετατεθούν από το ανεπαρκές υπάρχον στα χαρτιά Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά, όσοι αστυνομικοί είναι ανεπαρκείς, φοβισμένα ανθρωπάκια και λειτουργούν ως να ευρίσκονται στο αμπέλι τους, χωρίς υπηρεσιακή γνώση και συνείδηση».

Ακόμα, η ίδια ανακοίνωση, σε άλλο σημείο, ανέφερε: «Η τρομοκρατία του κράτους του υπουργείου Προστασίας του λαθραίου αλλοδαπού εισβολέα και της παράλυτης Αστυνομίας της αλλοδαπολαγνίας δεν θα περάσει. Θα έρθει η ώρα της τιμωρίας για τις πράξεις και για τις παραλείψεις των κρατικών οργάνων...Συγκέντρωσε όλη την οργή σου, συσσώρευσε όλο το μίσος σου, για την ώρα της εκδικήσεως, που πολύ σύντομα έρχεται, εναντίον όλων αυτών που με τις πράξεις τους ή τις παραλείψεις τους σε οδήγησαν στην δυστυχία, στην κατάθλιψη, στην εξαθλίωση, στην ανασφάλεια και στον οικονομικό μαρασμό. Εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα ποιοι είναι».

 

Γιώργος Διάκος
Συντάκτης: Γιώργος Διάκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.