Επιτελική σύνοψη της μελέτης για τη μαθητική διαρροή δημοσίευσε το Παρατηρητήριο για τα θέματα καταγραφής και αντιμετώπισης της μαθητικής διαρροής του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) αποδεικνύοντας πως η μαθητική διαρροή στην ελληνική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση παρουσιάζει σημαντική μείωση. Τα σχολικά έτη που μελετήθηκαν είναι από το 2013-2014 έως και το 2015- 2016.

Άλλα σημαντικά συμπεράσματα της έρευνας είναι ότι στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση τα αγόρια εγκαταλείπουν το σχολείο με μεγαλύτερη συχνότητα από τα κορίτσια, οι αστικές περιοχές εμφανίζουν μικρότερα ποσοστά μαθητικής διαρροής από τις ημιαστικές και τις αγροτικές χωρίς η διαφορά να είναι μεγάλη, οι μαθητές-τριες  που φοιτούν σε τάξη όχι ανάλογη της χρονολογικής τους ηλικίας διαρρέουν σε μεγαλύτερο ποσοστό, τα μεγαλύτερα ποσοστά μαθητικής διαρροής συναντιούνται στα ΕΠΑΛ και όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή τα μεγαλύτερα ποσοστά μαθητικής διαρροής συναντιούνται στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.