Σήμερα στις 4:00μμ πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας για τους θανάτους προσφύγων και μεταναστών έξω από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής από σωματεία, συλλογικότητες, την ΚΕΕΡΦΑ, τον συντονισμό σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων για το προσφυγικό, μεταναστευτικό, τον χώρο στέγασης προσφύγων City plaza και πολιτικές οργανώσεις. Ομάδα διαδηλωτών έγραψε με κόκκινη μπογιά Murder Ministry στην είσοδο του Υπουργείου και άπλωσε αντρικά ρούχα ζωγραφίζοντας γύρω τους ένα κόκκινο πλαίσιο. Η συγκέντρωση έγινε πορεία προς τη Βουλή και κατέληξε στα Προπύλαια. Μαζική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε και στη Μυτιλήνη, όπου επίσης συμμετείχαν πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για τους 3 πρόσφατους θανάτους στο hotspot της Μόριας Λέσβου και το θάνατο βρέφους στη Ριτσώνα, αλλά και συνολικά για την πολιτική του Υπουργείου και της ΕΕ που θέτει τη ζωή των προσφύγων και μεταναστών σε κίνδυνο.

Νέα πανελλαδική κινητοποίηση έχει οριστεί για την 18η Μάρτη.

 

Φωτογραφία: Πορτοκαλί πανό γράφει με κεφαλαία: 5 DEATHS IN HOT SPOTS. STOP THE MURDER. SMASH THE DEAL. Υπογράφεται από  ένα τριγωνάκι (στέγη) και "city plaza"

 

Φωτογραφία: Στην είσοδο του Υπουργείο νεαρή διαδηλώτρια βάφει κόκκινο το περίγραμμα αντρικών ρούχων. Κόκκινη μπογιά γράφει στο πεζοδρόμιο με κεφαλάια Murder Ministry και ένα βελάκι δείχνει την είσοδο. Κόκκινα αποτυπώματα χεριών παντού.

 

Φωτογραφία: Πανό της ΚΕΕΡΦΑ έχει ζωγραφισμένα πέντε φέρετα. Γράφει πάνω με κεφαλαία κόκκινα γράμματα: ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ- ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ (το "νεκροί" και το "στρατόπεδα" είναι με μαύρο). Κάτω γράφει: ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΣΤΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ. Γύρω από το πανό φαίνονται κίτρινες (ΚΕΕΡΦΑ) σημαίες και μια κόκκινη.

 

 

Φωτογραφία: Άσπρο πανό γράφει με μάυρα γράμματα: Όχι στη δολοφονική επίθεση κυβέρνησης- ΕΕ. άσυλο- ελευθερία- ανθρώπινη στέγαση. Υπογραφή με κόκκινα γράμματα: ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ για το προσφυγικό- μεταναστευτικό

 

 

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.