Μέχρι το Σάββατο θα συνεχιστεί η απεργία των εργαζομένων στο μιντιακό συγκρότημα «Πήγασος», με ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων της εταιρείας, στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα από το Γενάρη του 2017 μέχρι το Μάιο.

Και μπορεί οι επιχειρηματικές εξελίξεις στο πεδίο των media να είναι τις τελευταίες μέρες καταιγιστικές με δισεκατομμύρια να πηγαίνουν από εδώ κι από ‘κεί, ωστόσο οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης, κάποια από τα οποία έχουν γίνει «μήλον της έριδος» για το επιχειρηματικό κατεστημένο, είναι μάλλον οι τελευταίοι που θα πάρουν χρήματα στα χέρια τους.

Πιο συγκεκριμένα, στο γνωστό συγκρότημα «Πήγασος», μέρος των μετοχών του οποίου απέκτησε πριν από λίγο διάστημα ο Ιβάν Σαββίδης, οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από το Γενάρη. Ήδη από τα μέσα Μαΐου, οι εργαζόμενοι στο συγκρότημα έχουν πραγματοποιήσει διαδοχικές απεργίες, με τη στήριξη των συνδικάτων του Τύπου, όμως το πρόβλημα δεν έχει λυθεί. Η τελευταία απεργία κηρύχθηκε την Παρασκευή 2 Ιουνίου και λήγει κανονικά την Τετάρτη 7 Ιουνίου, με τους εργαζομένους να αποφασίζουν την πραγματοποίηση δεύτερης συνεχόμενης απεργίας από την Τετάρτη μέχρι το ερχόμενο Σάββατο 10 Ιουνίου.

Την Τρίτη είχε προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας στην οποία δεν παραβρέθηκε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Φώτης Μπόμπολας.

Με βάση αυτήν την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την πραγματοποίηση νέας απεργίας, ενώ την Παρασκευή 9 Ιουνίου ορίστηκε νέα τριμερής συνάντηση.

Μετά την ομόφωνη απόφαση των εργαζομένων στα ενημερωτικά Μέσα του «Πήγασου» για συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε ομόφωνα -μαζί με την Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΗΕΑ), την Ένωση Τεχνικών Ημερήσιου Περιοδικού Τύπου Αθηνών (ΕΤΗΠΤΑ), την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων (ΠΕΛ) και την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) -την κήρυξη απεργίας από τις 06.00 της Τετάρτης 7 Ιουνίου έως τις 06.00 του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2017.

Η απεργία όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων, τεχνικών Τύπου, λιθογράφων και φωτορεπόρτερ που εργάζονται στις εφημερίδες «ΕΘΝΟΣ», «ΗΜΕΡΗΣΙΑ», “GOALnews”, καθώς και στις ιστοσελίδες “ethnos.gr“, “imerisia.gr” και “sentragoal.gr“, “life.gr“, “womenonly.gr“, “elle.gr“, “cinemag.gr” και “caranddriver.gr” και σε όλες τις περιοδικές εκδόσεις και τις λοιπές ιστοσελίδες του Ομίλου, κηρύσσεται με αίτημα την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων στα ανωτέρω μέσα ενημέρωσης.

 

Γιώργος Διάκος
Συντάκτης: Γιώργος Διάκος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.