Πορεία στους δρόμους της Αθήνας, τετράωρη στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής και εικοσιτετράωρη απεργία στα δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειας πραγματοποιήθηκαν σήμερα για την υπεράσπιση του ΕΣΥ. Το Καραβάνι της Υγείας, που είδαμε στη Θεσσαλονίκη μία μέρα πριν τη ΔΕΘ, σήμερα ξεκίνησε από τα γραφεία του ΕΚΑΒ, πέρασε από τα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς», «Σωτηρία», «Αλεξάνδρας», «Ιπποκράτειο», «Αρεταίειο», ΝΜΣΤΣ, «Αιγινίτειο», «Ευαγγελισμός» και μέσω Πανεπιστημίου και Γ Σεπτεμβρίου κατέληξε στο Υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους έχοντας στην κεφαλή της πορείας άμαξες με άλογα, ένα αγροτικό, μηχανές και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Στη σχετική ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΔΗμοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) παρουσιάζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα δημόσια νοσοκομεία υπογραμμίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη προσωπικού και την υποχρηματοδότησή τους. «Επί των ημερών του κου Τσίπρα το μόνιμο προσωπικό στα Νοσοκομεία μειώθηκε κατά 7.695 υπαλλήλους λόγω μηδενικών προσλήψεων και αθρόων συνταξιοδοτήσεων (συνολικά τα έτη των Μνημονίων το προσωπικό μειώθηκε κατά 20.000)», διαβάζουμε στην ανακοίνωση. Η απόφαση της κυβέρνησης για 4000 προσλήψης κοινοφελούς εργασίας κρίνεται ανεπαρκής, καθώς οι κενές οργανικές θέσεις είναι 40000. Η κρατική χρηματοδότηση των δημοσίων νοσοκομείων το 2016 είναι μειωμένη κατά 350 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.