Μαζική η κινητοποίηση των εργαζομένων στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την έναρξη των συζητήσεων για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις. Εκατοντάδες σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα που, σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, διεκδικούν «την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων ετών, την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων εργασίας» βρέθηκαν στο Σύνταγμα στις 6:30: «Οι «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές» και η «κανονικότητα» είναι η σύγχρονη δουλεία, η εκμετάλλευση συμφώνα με τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων δηλαδή η δουλειά χωρίς δικαιώματα, με μισθούς και μεροκάματα ψίχουλα, η εργασία χωρίς συμβάσεις, χωρίς δεσμεύσεις για τα αφεντικά.» Τη συγκέντρωση αυτή στήριξε το ΠΑΜΕ, ενώ εκεί ήταν και η ΑΔΕΔΥ.

Μια σειρά σωματείων που είχαν πραγματοποιήσει σύσκεψη αγώνα σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών μετά από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων για συντονισμό, έκαναν πορεία από τα Προπύλαια (όπου πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 6:00μμ) προς τη Βουλή.

Ο τρόπος συνέχισης του αγώνα είναι κοινός προβληματισμός. Η σύσκεψη που αναφέραμε παραπάνω μεταξύ άλλων προτείνει την «την κήρυξη πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στις 10 Νοέμβρη». «Η πρότασή μας απευθύνεται σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, στις Ομοσπονδίες και όλα τα συνδικαλιστικά όργανα. Δεν περιμένουμε τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να αποφασίσουν, ούτε να ανακοινώσουν μια απεργία 5 μέρες πριν. Εκτιμούμε πως υπάρχει κρίσιμο δυναμικό και εκατοντάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες που μπορούν να πάρουν απεργιακή απόφαση χωρίς την ΓΣΕΕ», εξηγούν και απευθύνουν ιδιαίτερο κάλεσμα στα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και κάθε αγωνιστική ταξική δύναμη και συνδικάτο για να συμβάλλουν σε αυτό.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.