Στο πλαίσιο της δράσης Αθέατο Μουσείο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείο περιμένουμε τα νέα εκθέματα που θα έρθουν από τις αποθήκες στο φως, την "Τρωική συλλογή της Σοφιάς Σλήμαν". Όπως διαβάζουμε στη σχετική ανακοίνωση του Μουσείου, "πρόκειται για πήλινα αγγεία, εργαλεία, μικροευρήματα και μαρμάρινα ειδώλια, που βρέθηκαν στις ανασκαφές του Ερρίκου Σλήμαν στην Τροία τη δεκαετία του 1870 και δωρήθηκαν μετά το θάνατό του από τη Σοφία Σλήμαν, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Η «Τρωική Συλλογή της Σοφίας Σλήμαν» αναδύθηκε τη Δευτέρα 29 Μαΐου στην «αίθουσα του βωμού» (αιθ.34) για να παραμείνει εκεί ως την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017."

Στο χώρο της έκθεσης θα βρίσκονται αρχαιολόγοι για να συνομιλήσουν με τους επισκέπτες "για την ανακάλυψη της Τροίας, τον «θησαυρό του Πριάμου» και τις περιπέτειες της Τρωικής Συλλογής του Ερρίκου και της Σοφίας Σλήμαν, που βρίσκεται μοιρασμένη σε μεγάλα Μουσεία του κόσμου" στις 9 και 11 Ιουνίου και στις 14, 16 και 23 Ιουλίου, ώρα 13.00.

"Απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου και η δήλωση συμμετοχής κατά την προσέλευση. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας."

Πληροφορίες: Τηλ. 213 214 4889

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.