Από το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, και ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, τη μηνιαία επιδότηση για  την παροχή ίντερνετ στους πρωτοετείς φοιτητές. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του «Εθνικού Σχεδίου Ευρυζωνικής Πρόσβασης Επόμενης Γενιάς». Συγκεκριμένα, ο Ν. Παππάς ανέφερε: «Από την συγκρότηση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής είχαμε αναλάβει τη δέσμευση, όταν παραλαμβάναμε από το Χρήστο Σπίρτζη τη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, να προχωρήσουμε σε δράσεις που ακριβώς διασφαλίζουν το δικαίωμα της πρόσβασης στο περιεχόμενο του διαδικτύου και το οπτικοακουστικό περιεχόμενο των πολιτών, οι οποίοι δεν το έχουν. […] Η εξοικείωση και η δυνατότητα πρόσβασης των φοιτητών μας στο περιεχόμενο του διαδικτύου είναι κάτι για το οποίο δεν χρειάζεται να πείσουμε ότι είναι κάτι το αυτονόητο. Νομίζω ότι εδώ πέρα ανοίγει ένας δρόμος διότι αξιοποιούνται λεφτά από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και όχι λεφτά του φορολογουμένου.» 

Στη συνέχεια, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι η ανακοίνωση έγινε μία μέρα μετά την ανακοίνωση των βάσεων και με αυτό τον τρόπο η ελληνική κυβέρνηση ανοίγει ένα θέμα, που όπως είπε ο Κ. Γαβρόγλου «είναι ένα πρόβλημα που θα λυθεί μακροχρόνια κι αυτό είναι το θέμα της φοιτητικής μέριμνας». 

Εκ μέρους της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ο πρόεδρος, Δημήτρης Τσαμάκης, σημείωσε ότι η επιδότηση θα ισχύει για δώδεκα μήνες και θα δίδεται είτε για την υπάρχουσα σύνδεση που έχουν οι πρωτοετείς φοιτητές είτε για νέα. Αυτοί οι τελευταίοι θα μπορούν να εγγράφονται σε μια ειδική πλατφόρμα και αφού θα πιστοποιούνται ως δικαιούχοι θα παίρνουν ένα κουπόνι με το οποίο θα μπαίνουν στο πρόγραμμα σε συμβεβλημένα καταστήματα. Μάλιστα, ο Ν. Παππάς κάλεσε τους παρόχους να κάνουν καλύτερες προσφορές βάσει της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

 

Συντάκτης: Μαρία Γεωργακοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.