Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στο Hot Spot της Μόριας όταν μετανάστης δέχτηκε απορριπτική απάντηση στο αίτημα ασύλου που είχε υποβάλλει σε δεύτερο βαθμό. Η απάντηση αυτή θα σήμαινε τη σύλληψη και κράτησή του στο προαναχωρησιακό κέντρο προκειμένου να απελαθεί στην Τουρκία και αυτό ήταν αφορμή για έντονες αντιδράσεις στον καταυλισμό, όπου 3000 άνθρωποι ζουν στιβαγμένοι σε έναν χώρο που σχεδιάστηκε για 2200.

Οι μετανάστες απέτρεψαν τη σύλληψή του. Η αστυνομία μπήκε στο χώρο και οι αντιδράσεις ήταν έντονες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα η εξέγερση των προσφύγων και μεταναστών διήρκησε τρεις ώρες και οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στο χώρο κατέστρεψαν 6 κοντέινερ, μία μικρή σκηνή κα μία μεγάλη συνάθροισης.

Οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης των προσφύγων και μεταναστών σε αυτό το χώρο και η διαρκής απειλή της απέλασης στην Τουρκία, συνέπεια της συμφωνίας ΕΕ- Τουρκίας, καλλιεργεί την αγανάκτηση που βρήκε μια αφορμή για να εκδηλώθεί.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.