Το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα «Λαμπηδόνα» έκλεισε πέντε χρόνια λειτουργίας και γιορτάζει, αναστοχάζεται, σχεδιάζει το μέλλον με δύο εκδηλώσεις και το σύνθημα «Τέλος οι μονόδρομοι, ανοίγουμε τον δρόμο προχωρώντας!».

Η πρώτη εκδήλωση γίνεται αυριο Σάββατο 15/10 στις 09:00 και είναι συναυλία με τα συγκροτήματα Freq Professors και Diminuita Quintet. Τα συγκροτήματα επιλέχθηκαν γιατί εκτός της καλλιτεχνική αρτιότητας τα χαρακτηρίζει και μια διάθεση στήριξης του ΚΠΚΒ καλλιτεχνικά και με κάθε άλλο τρόπο. Στη συναυλία θα παρέμβει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στη ΒΙΟ.ΜΕ ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους για την 2η Ευρωμεσογειακή Συνάντηση «Οικονομία των εργαζομένων».

Την Παρασκευή 21/10 διοργανώνεται η δεύτερη εκδήλωση, μια συζήτηση με θέμα «Δημόσιοι χώροι και συλλογικότητες κατοίκων γειτονιάς - το παρόν και το μέλλον του ΚΠΚΒ». Τα θέματα που θα μπουν σε αυτή τη συζήτηση είναι ο απολογισμός της μέχρι τώρα λειτουργίας του ΚΠΚΒ, οι έννοιες δημόσιος και ιδιωτικός χώρος, η σχέση της Λαμπηδόνας με τη γειτονιά.

Το ΚΠΚΒ είναι γνωστό για την επιτυχημένη πολιτιστική και κοινωνική δράση του στη γειτονιά.  Διοργανώνει εκδηλώσεις και συζητήσεις, στηρίζει τις κινήσεις των εργαζομένων του Βύρωνα, εκφράζει την αλληλεγγύη των ντόπιων προς τους πρόσφυγες και μετανάστες. Οι ομάδες του λειτουργούν συστηματικά κατά τη διάρκεια του έτους και είναι πολλές. Ασχολούνται με τη φιλοσοφίας, την ιστορία, τον κινηματογράφο και άλλες τέχνες, τη διδασκαλία ελληνικών σε μετανάστες, τη διδασκαλία άλλων ξένων γλωσσών, ενώ κάθε Τετάρτη και Σάββατο λειτουργεί κουζίνα αλληλεγγύης.

Κάνοντας κλικ εδώ θα βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του ΚΠΚΒ. 

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.