Συλλαλητήριο ενάντια στην νέα αξιολόγηση και τα νέα μέτρα θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη στις 6μμ στα Προπύλαια από σωματεία, εργατικές λέσχες, τον συντονισμό συλλογικοτήτων Αττικής και άλλες αγωνιστικές συλλογικότητες. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο και στη Θεσσαλονίκη από το Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για τον συντονισμό στην ανακοίνωσή της εκτιμά πως «Η τρόικα καταφτάνει πάλι στην Αθήνα προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσει την συμφωνία της 20ης Φλεβάρη που δεν αποτελεί μόνο έναν νέο γύρο μέτρων, αλλά και την επίσημη θεσμοθέτηση ενός καθεστώτος διαρκούς ευρωμνημονίου». Στις κυβερνητικές δηλώσεις για «επιτυχία» απαντά πως «η συμφωνία του eurogroup προβλέπει την πρωτοφανή πρακτική προνομοθέτησης μέτρων για μετά το 2018, αιματηρά πρωτογενή πλεονάσμα¬τα 3,5%, νέους φόρους ακόμα και για τους ανέργους, νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις, ομαδικές απολύσεις και άλλα βάρβαρα μέτρα, που θα «εξειδικευτούν» από τα τεχνικά κλιμάκια, για την επιστροφή των οποίων «πάλεψε» η κυβέρνηση!»

Ενάντια σε αυτή την πολιτική η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για το συντονισμό θέτει το αυριανό συλλαλητήριο ως έναν πρώτο σταθμό. Καλεί τους εργαζόμενους να βγουν στο δρόμο για να «ξεπεραστεί και έμπρακτα η αδράνεια» και «να γυρίσουν την πλάτη στις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού» και θέτει «την ανάγκη της οργάνωση 24ωρη Γενικής Απεργίας μέσα στο Μάρτη για να μην περάσει η 2η αξιολόγηση και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα». Στηρίζει τους εργαζόμενους που δίνουν τους αγώνες τους σήμερα σε διάφορους χώρους δουλειάς (τις καθαρίστριες του ΕΜΠ με τις 48ωρες απεργίες, τις εργάτριες και τους εργάτες στο εργοστάσιο της Σκοτ, τις απεργίες σε Μετρό- ΗΣΑΠ-Τραμ, τις απεργίες των υγειονομικών και των εργαζόμενων στα ασφαλιστικά ταμεία. Τους αγώνες των συμβασιούχων των δήμων, τις κινητοποιήσεις των μπλοκάκηδων και των αυτοαπασχολούμενων, το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς κλπ) και προσπαθεί αυτοί οι αγώνες «συντονιστούν και να ενωθούν με τους αγώνες για την ανατροπή της κλιμακούμενης επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-εργοδοσίας».

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.