Δυναμική πορεία πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας για την 8η Μάρτη, μέρα μνήμης των αγώνων που έχουν δοθεί για τη γυναικεία χειραφέτηση αλλά κι αυτών που ακόμα πρέπει να δοθούν. Η διαδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 7 και στη συνέχει κατευθύνθηκε προς τη Βουλή, για να καταλήξει στα Προπύλαια, ενώ ανάλογη κινητοποίηση υπήρξε σε περισσότερες από 30 χώρες.

Στην πορεία συμμετείχαν σωματεία, πολιτικές οργανώσεις, φεμινιστικές συλλογικότητες και άλλες κινήσεις. Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία της κατάληψης στέγης προσφύγων City Plaza. Στο μπλοκ αυτό συμμετείχαν γυναίκες πρόσφυγες με τα παιδιά τους κρατώντας χαρτόνια με συνθήματα στις γλώσσες τους, αλλά και άνθρωποι από ευρωπαϊκές χώρες που στηρίζουν την κατάληψη. Τα δικά τους συνθήματα ήταν γραμμένα στις γλώσσες των προσφύγων, στα ελληνικά, στα αγγλικά ή και στα ισπανικά.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.