Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια στην Πανεπιστημίου ενάντια στην ΕΕ και το ευρώ και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ στη Βασιλίσσης Σοφίας. ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Λαϊκή Ενότητα, ΟΚΔΕ, Δικτύωση, ΕΕΚ και OΝΡΑ-Ανασύνθεση είχαν υπογράψει κοινό κάλεσμα για αυτή την πορεία με σύνθημα «60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΟΚ/ ΕΕ δεν γιορτάζουμε την επέτειο, Παλεύουμε για έξοδο από ευρώ και ΕΕ».

Χαρακτηρίζουν την ΕΕ «εργαλείο των ιμπεριαλιστών και του μεγάλου κεφαλαίου της Ευρώπης για την προώθηση των συμφερόντων τους παγκόσμια, για το χτύπημα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων». Εκτιμούν πως αυτό σήμερα το βλέπουμε με μια ΕΕ που «επιβάλει στις εργατικές τάξεις και τους λαούς της Ευρώπης μόνιμη λιτότητα και φτωχοποίηση, κατεδάφιση των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, ρατσισμό, σύνορα–φρούρια, στρατόπεδα συγκέντρωσης και δολοφονημένους μετανάστες, εθνικισμό και φασισμό, μετατροπή χωρών σε αποικίες χρέους.»

Βλέπουν όμως δυνατότητα αντίστασης, καθώς το οικοδόμημα τρίζει και κρίνουν πως στην Ελλάδα πρέπει να συνδυαστεί η «άμεση κινητοποίηση για να μην περάσουν τα μέτρα, με την εναντίωση στην ΕΕ, τις πολιτικές της, τους υποστηρικτές της. Η ανακοίνωση καταλήγει: «Να παλέψουμε για την έξοδο της χώρας μας από τη βαρβαρότητα του Ευρώ και της ΕΕ – και για τη διάλυση αυτούς του αντιδραστικού μηχανισμού, για μια άλλη προοπτική, βασισμένη στους κοινούς, διεθνιστικούς αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας στην Ευρώπη.»

Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.