Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξετάζει την αύξηση των μέτρων φύλαξης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στα Εξάρχεια. Σκοπός είναι να αποτραπούν περιστατικά παρόμοια με την επίθεση με καλάσνικοφ που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Χαριλάου Τρικούπη.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγουν ότι η κλούβα που βρίσκεται επί μονίμου βάσεως έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, έχει γίνει νούμερο 1 στόχος αντί να προφυλάσσει, συνεπώς εξετάζεται η απομάκρυνσή της ενώ προτείνεται ένα νέο σχέδιο αστυνόμευσης του σημείου, το οποίο θα βασίζεται σε τακτικές περιπολίες ομάδων της ΟΠΚΕ και ΔΙΑΣ αλλά και περιπολικών του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, τα οποία θα πραγματοποιούν και ελέγχους υπόπτων, χωρίς να διευκρινίζονται τα κριτήρια.

Μέχρι τη λήψη της τελικής απόφασης, τα μέτρα ασφαλείας συνεχίζουν ως έχουν, με την κλούβα να παραμένει και σκοπούς σε διάφορα σημεία των δρόμων γύρω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Με νέα εξάρτηση ωστόσο συνεχίζουν τη φύλαξη οι σκοποί, με εξοπλισμό που κανονικά έχουν οι ομάδες της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της Ελληνικής Αστυνομίας. Πιο συγκεκριμένα, τους έχουν χορηγηθεί ειδικά αλεξίσφαιρα γιλέκα, που είναι ικανά να προστατεύσουν από πυρά Καλάσνικοφ και κράνη.

Αλεξάνδρα Ηλιοπούλου
Συντάκτης: Αλεξάνδρα Ηλιοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.