Φωτογραφία αρχείου: Μιχάλης Μιλτσακάκης

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην κινητοποίηση των αγροτών έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανάμεσα στους διαδηλωτές και τις δυνάμεις της αστυνομίας. Η πρώτη ένταση δημιουργήθηκε κατά την άφιξη τους, όταν είδαν παραταγμένες τις κλούβες της αστυνομίας. Επόμενη σύγκρουση υπήρξε όταν το Υπουργείο αρνήθηκε να δεχτεί την αντιπροσωπεία που πρότειναν οι αγρότες και ζήτησε μια μικρότερη ομάδα. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στις κλούβες και η αστυνομία έκανε εκτεταμένη ρίψη χημικών. Η ένταση επεκτάθηκε και στους γύρω δρόμους. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.

Το Υπουργείο θεωρεί ότι οι πόρτες του είναι πάντα ανοιχτές και μιλά για «ακραία στοιχεία» και «τραμπουκισμό» από την πλευρά των αγροτών. Δεν κάνει καμία αναφορά στην παρουσία της αστυνομίας και στη ρίψη χημικών ενώ υπερασπίζεται και τις ανάλογες περσινές εικόνες. Δείτε εδώ όλη την ανακοίνωση.

Σημειώνουμε πως στην κινητοποίηση ενάντια στις φορολογικές και ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις συμμετείχαν αγρότες από όλη την Κρήτη αλλά και άλλες περιοχές της Ελλάδας. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων προχώρησε σε στάση εργασίας από τις 10 έως τη λήξη του ωραρίου, προκειμένου να συμμετέχει στο συλλαλητηριο, ενώ οι γεωτεχνικοί του δημοσίου έχουν κηρύξει 24ωρη παναττική απεργία. Την στήριξή της δήλωσε και η ΓΣΕΕ.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.