Περισσότερους από 50 νεκρούς και πάνω από 200 τραυματίες μετράει η Χαν Σεϊχούν της επαρχίας Ίντλεπ στη Συρία μετά από επιδρομή με τοξικό αέριο, που σύμφωνα με δημοσιεύματα μάλλον αποδίδεται στις δυνάμεις του Άσαντ. Η περιοχή έχει λίγα νοσοκομεία που μπορούν να βοηθήσουν τα θύματα καθώς οι ιατρικές μονάδες συχνά βομβαρδίζονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian ο Mohammad Hassoun, εκπρόσωπος των διασωστών της περιοχής περιέγραψε την κατάσταση: «Όλοι είναι τρομοκρατημένοι και τα παιδιά είναι σε απόλυτο σοκ.» Περιγράφοντας την κατάσταση των τραυματιών είπε πως αιμορραγούσαν από το στόμα και τη μύτη, είχαν συνεσταλμένες κόρες, είχαν χαμηλό οξυγόνο και χαμηλή πίεση, υπέφεραν από σπασμούς και επανειλημμένως έχαναν τις αισθήσεις τους. «Οι οικογένειες βρίσκονται σε φριχτή κατάσταση, γιατί περιμένουν ότι τα θύματα θα πεθάνουν», προσθέτει ο Mohammad Hassoun.

Δεν γνωρίζουμε ποιο ήταν το αέριο που χρησιμοποιήθηκε.

Συντάκτης: Αρχοντούλα Βαρβάκη Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.