(Φωτο: Μπάνερ από Civil March Aleppo Facebook page)

Μια μαζική πορεία ξεκίνησε χτες από το Βερολίνο για το Χαλέπι της Συρίας: Civil March for Aleppo Η αφετηρία ήταν κοντά στο μεγαλύτερο κέντρο προσφύγων στη Γερμανία στο Tempelhof. Ο στόχος των συμμετεχόντων είναι με ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι περνώντας από Γερμανία, Τσεχία, Αυστρία, Κροατία, Σερβία, ΠΓΔΜ, Ελλάδα και Τουρκία να φτάσουν στη Συρία κάνοντας την αντίστροφη πορεία από αυτή των προσφύγων. Θα περπατάνε 20 χιλιόμετρα τη μέρα και το ταξίδι υπολογίζεται να ξεπεράσει τους τρεις μήνες. Αύριο το πρωί θα φτάσουν στο Zossen.

Η πορεία αυτή οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Πολωνής δημοσιογράφου Anna Alboth που ζει με την οικογένειά της στο Βερολίνο και έχει ήδη προσφέρει τη βοήθειά της σε πρόσφυγες που βρίσκονται στη Γερμανία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Middle East Eye και τις δηλώσεις της ίδιας μετά από πολλές φωτογραφίες και βίντεο για τις καταστροφές στο Χαλέπι η ιδέα αυτή ξεκίνησε με μια ανάρτησή της στο facebook «Ας περπατήσουμε μέχρι το Χαλέπι. Πρέπει να κάνουμε κάτι.» Η ανάρτηση βρήκε θερμή ανταπόκριση και με μια ομάδα στο facebook, τη συγκέντρωση χρημάτων με ένα crowdfunding (κάντε κλικ εδώ, για να δείτε πώς μπορείτε να βοηθήσετε οικονομικά) και με τη βοήθεια 130 τοπικών ΜΚΟ η πορεία αυτή θα πραγματοποιηθεί όχι μόνο για το Χαλέπι αλλά και για άλλες πόλεις που υποφέρουν.

2600 άνθρωποι έχουν δηλώσει πως θα συμμετέχουν στην πορεία, ενώ στην Anna Alboth φτάνουν μηνύματα υποστήριξης και από το Χαλέπι. Μαζί της θα περπατήσει και η Σύρια συγκάτοικός της. Η συμμετοχή κάποιου στην πορεία μπορεί να αφορά ένα οποιοδήποτε τμήμα της. (Κάντε κλικ εδώ για να επισκεφτείτε τη σελίδα μέσω της οποίας μπορείτε να παρακολουθείτε την πορεία.)

Στην σελίδα της ομάδας στο facebook τονίζεται: Αν η πορεία περνάει από τη χώρα στην οποία μένετε νόμιμα, να συμμετέχετε. Αλλά αν δεν έχετε βίζα για άλλες χώρες, παρακαλούμε μη ρισκάρετε περπατώντας μαζί μας.

Η κίνηση αυτή δε θέλει να συνδεθεί με πολιτικά κόμματα. Η πορεία είναι ανοιχτή σε όλους αλλά οι συμμετέχοντες θα μπορούν να ανεμίζουν μόνο λευκές σημαίες.

E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισαγάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Top