Αγαπητό ημερολόγιο,

Εμένανε μου αρέσει πάρα πολύ να παίζω στο σπίτι το «κάνω ό,τι κάνεις» αλλά επειδή ο αδερφός μου κοιτάζει συνέχεια το κινητό του και το πατάει στην οθόνη σαν τον Γούντι Γουντιπέκερ με το δάχτυλο και περνάει πολλή ώρα και μου πιάνεται ο σβέρκος να κοιτάω και να πατάω το κομπιουτεράκι που έχει ο πατέρας μου για να βρίσκει τι έχουμε να πληρώσουμε όλα μαζί, έχω διαλέξει για πιο μεγάλο αδερφό τον Αλέξη.

Όταν έκανε τον αναχυματισμό, έπαιξα πολύ ωραία. Μπήκα στο μπάνιο και τανιόμουνα πολλή ώρα και ερχότανε η μαμά απέξω από το μέγαρο Μαζίμου σαν τους δημοσιογράφους και μου έλεγε… σου έχω πει να τρως σαλάτα για να μη στουμπώνεις και καλά να πάθεις τώρα, αλλά εγώ γέλαγα μόνη μου. Μετά βγήκα και άφησα τη μαμά να μπει στο μπάνιο για να κοιτάξει και να αναλύσει ό,τι δεν είχα κάνει, σαν τον Μπάμπη Παπαδημητρίου και πήγα και άλλαξα όλα τα αρκούδια και τις παλιές μου Μπάρμπες χύμα και τα κάθισα όλα σε άλλες θέσεις. Έβαλα ανάμεσα όρθια και κάτι ζευγάρια διπλωμένες κάλτσες, ένα παλιό αποσμητικό του αδερφού μου που έχει σταματήσει να το βάζει και μυρίζει καμένο πεύκο πασαλειμμένο με ομελέτα και μία βούρτσα, για να κάνουνε τα καινούργια πρόσωπα. Δεν τους έδωσα τα ονόματά τους γιατί οι μπάρμπες, τα λούτρινα και τα λοιπά μπορεί να έχουνε όνομα μόνο στην αρχή όταν τα αγοράζεις αλλά μετά γίνονται γενική κατηγορία και όλοι σου λένε... άντε να παίξεις Μπάρμπι, άντε παίξε με τα ζωάκια σου, άντε βάλε αποσμητικό, άντε φόρα κάλτσες, άντε χτενίσου και μετά να βγάλεις και τις τρίχες. Γι’ αυτό τη βούρτσα την έβαλα να κάνει την υπουργό Πολιτισμού που μια φορά είχε πάει στη Γιουροβίζιον και την είχε πει ο Ψινάκης άλουστη, αχτένιστη και αξούριστη και μετά έφυγε. Και φαντάσου να χρειαστεί ο Μαραθώνας ευρώ για πολιτισμό. Θα μείνει με τη βούρτσα στο χέρι.

Αυτή πάντως είναι μια πολύ καλή κυρία που παίζει αρχαία τραγουδία και φωνάζει δυνατά να την ακούσουνε οι Θεοί που είναι στο βουνό και δεν πιάνει η σύνδεση γι’ αυτό δεν άντεξε ο κύριος Φίλης και έφυγε. Και αρχαία και Θεοί μαζί ήτανε πάρα πολύ γι’ αυτόν και μπορεί να αναγκαζότανε και να γελάσει που δεν τον βόλευε καθόλου γιατί είχε τη σοβαρότητα που είναι σαν το μπότοξ και δεν επιτρέπει να γίνει γέλιο στο πρόσωπο. Κρίμα γιατί θα είχε πολύ πλάκα να γέλαγε το κεφάλι του πάνω στο δίσκο τώρα που θα το πάνε στον κύριο Αρχιεπίσκοπο.

Πάντως αυτό το πράμα, η τραγουδία, με το κοπάνημα, τις φωνές και τους Θεούς, θα μας βοηθήσει όλους πάρα πολύ, γι’ αυτό είμαι σίγουρη ότι έκανα καλά που έβαλα και τη βούρτσα στον αναχυματισμό. Είναι καλό να κάνουμε ντράμα θέραπι και να έχουμε για ντράμα κουήν την κυρία υπουργό.

Την πιο καινούργια μου Μπάρμπι την έβαλα να κάνει την Υπουργό Εργασίας που είναι μια πολύ όμορφη και τυχερή γιατί βρήκε δουλειά στα 31 της που αυτό το πράμα δεν υπάρχει, απλά. Ο πιο νέος που ξέρω και βρήκε δουλειά αυτόν τον καιρό είναι ο ξάδερφος του παππού, ο Σταμάτης, που μοιάζει με τον καινούργιο υπουργό Παιδείας και ήτανε 44 χρόνια κομπάρσος και τον πήρε μια σπείρα να κάνει τον ζωντανό συνταξιούχο όταν πεθαίνει ο συνταξιούχος, για να μην κόβεται εντελώς η κομμένη σύνταξη. Με τα ποσοστά που παίρνει ο Σταμάτης από τις συντάξεις βγάζει τα εισιτήρια για να πηγαίνει να τρώει τζάμπα στους άπορους.

Μου άρεσε πολύ που έκανα αναχυματισμό όπως ο Αλέξης. Τώρα περιμένω να μου κλείσει και η αξυνολόγηση ως το τέλος Νοεμβρίου για να πάρω τα Χριστούγεννα το κλεμμένο τάμπλετ που μου έχουνε τάξει και να γίνω κι εγώ οθονοκολάπτης με το δάχτυλό μου. Θα συνεχίσω όμως πού και πού να κάνω ό,τι κάνει ο μεγάλος μου αδερφός, ο Αλέξης, που κι αυτός το ίδιο παιχνίδι παίζει και κάνει ό,τι κάνει ο μεγάλος του αδερφός.

Συντάκτης: Τζένη Κωστοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.