Αγαπητό ημερολόγιο,

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γιατί προεχθές ήτανε η 27 Οκτωβρίου που κάνουμε την παρέλαση και χθες η 28 Οκτωβρίου που είναι η εθνική εγιορτή αλλά και σήμερα είναι Σάββατο και αύριο Κυριακή και αυτές είναι πολλές μέρες χωρίς να βλέπω τη δασκάλα μου. Παλιά, χαιρότανε πολύ και ο πατέρας μου άμα η 28 Οκτωβρίου ήτανε κολλητά με ΣΟΥΚΟΥ γιατί ξεκουραζότανε πολύ από τη δουλειά του αλλά τώρα ξεκουράζεται η δουλειά του και έχει όλο εθνικές εγιορτές και ΣΟΥΚΟΥ συνεχόμενα και καταλαβαίνει τη διαφορά από εμάς που κάνουμε φασαρία τις διπλάσιες ώρες.

Η 28 Οκτωβρίου είναι η επέτειος που είπαμε ΟΧΙ και κάναμε πόλεμο με χώρες που είναι πολύ δυνατές και κερδάνε στο γιούρο αλλά η Πορτογαλία που έχει το Ρονάλντο, δεν ήτανε. Καλύτερα, γιατί ο Ρονάλντος είναι ψώνιο και δεν τον θέλω καθόλου. Αυτό ήτανε ένα πολύ σπουδαίο ΟΧΙ, όχι σαν τη φορά που πήγαμε στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ και ακούσαμε τη Ραλλία και τομπαμπακωσταντίνου και ο Τσίπρας είχε βάλει έρπη και κράταγε την κοιλιά του επειδή τη ζούληξε πολύ ο Καμμένος που έχει αρεόσακο και μετά τους είπε «οχιά» η κυρία Μέρκελ και δεν έχουμε καθόλου επέτειο.

Την ημέρα της 28 Οκτωβρίου ήτανε που άρχισε ο πόλεμος και ηχήσανε οι σειρήνες και χεστήκανε όλοι πάνω τους και αυτό είναι σημαντική μέρα για την ελευθερία μας. Την ημέρα που τέλειωσε ο πόλεμος δεν την ξέρω και δεν είναι γιορτή γιατί δεν ήτανε εκεί ο Μεταξάς που τον λένε σε όλα τα σχολεία και σε όλα τα μνημόσυνα μάλλον επειδή έχει βγάλει και κονιάκ. Και μπορεί να μην έχει τελειώσει ο πόλεμος γιατί αλλιώς θα ήτανε πιο πολύ γιορτή, νομίζω, ακόμα και χωρίς το Μεταξά. Η ελευθερία είναι πραγματικά πολύ ωραία και πολύ σπουδαία όπως νομίζει ότι είναι η δασκάλα μου. Άμα υπάρχει ελευθερία μπορείς να πεις ό,τι θέλεις αρκεί να μην είναι μπροστά η δασκάλα μου, να πας όπου θέλεις και να κάνεις ό,τι θέλεις αλλά πρέπει να έχεις και λεφτά μαζί σου για να πληρώσεις ό,τι είναι στη μέση, όπως παραδείγματος χάρη τα διόδια, γι’ αυτό και η ελευθερία δε γίνεται καθόλου χωρίς τα λεφτά. Μπορείς όμως να έχεις ελευθερία εκεί που πας με τα πόδια, αρκεί να μην πατήσεις τα κακά από τους σκύλους και μετά να γυρίσεις πίσω και να δεις τηλεόραση. Αυτό είναι πολύ σπουδαίο και το λέει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει δει πολύ τηλεόραση και του έχουνε ανοίξει τα μάτια και τον έχω φίλο μου γιατί δε θέλω να μην έχω το Star που βλέπουμε με τη γιαγιά μου τη Μπαχάρ. Ευτυχώς, θα συνεχίσουμε να έχουμε πολύ ελευθερία με πολλά κανάλια και όχι λίγη με λίγα, αλλά χωρίς τα λεφτά γιατί η κυρία Όλγα Γεροβασίλη πρέπει να τα δώσει πίσω στον κύριο Μαρινάκη και στους άλλους κύριους ενώ ήτανε έτοιμη να βγει στο μπαλκόνι και να μας τα πετάξει σα χαρτοπόλεμο. Γι’ αυτό κι εγώ δε χωνεύω καθόλου το ΣτΕ και εύχομαι να βγει ένα μεγάλο πόκεμον εκεί που κάθεται και συνεδριάζει και να φύγει τρέχοντας για τα ελληνοαλβανικά σύνορα και να πάθει κρυοπαγήματα και να μην ξαναγυρίσει και να πατήσει και όλα τα κακά από τους σκύλους.

Η 28 Οκτωβρίου μου άρεσε πολύ αλλά του χρόνου θα είναι Κυριακή και δεν πιάνεται. Εύχομαι επίσης να έχει τελειώσει ο πόλεμος και να έχει στα αλήθεια φύγει ο Χίτλερ που δεν τον θέλω καθόλου αλλά δεν ξέρω πώς γίνεται και όταν πάμε βόλτα με τα πόδια στην ελευθερία μας όλο και κάπου τον πετυχαίνουμε.

Συντάκτης: Τζένη Κωστοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.