Ο Άκης Τσοχατζόπουλος γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου 1939, στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, όπου έμαθε ν’ αγαπά τη χαλαρότητα και την καλοπέραση.

Ο Άκης είναι λιοντάρι. Και όπως όλα τα λιοντάρια αγαπά την καλοπέραση. Τα λούσα, την πολυτέλεια. Νομοτελειακά τους βλέπεις να βρίσκουν τρόπο να καλοπερνάνε, ακόμα και σε αντίξοες φαινομενικά συνθήκες. Έτσι και ο Άκης μας, έχει τον τρόπο του.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός και Μηχανικός Οικονομίας και Διοίκησης, στο Πολυτεχνείο του Μονάχου, αφού, είναι κι εκείνος ευφυέστατος όπως οι περισσότεροι λέοντες και εφόσον τους δωθεί η ευκαιρία έχουν τη δυνατότητα να μεγαλουργήσουν.

Υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και από το 1985 έως και τις εκλογές του 2004 εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής στην Α' Θεσσαλονίκης. Το 1996 έθεσε υποψηφιότητα για τη θέση του πρωθυπουργού μετά την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου, με τον οποίο αρχικά ισοψήφησε, αλλά όλοι ξέρουμε πώς πήγε αυτό. Ο Γ.Α.Π. προφανώς φθονούσε τη μεγαλοπρέπεια του λιοντραριού και κατάφερε να υποσκάψει την ένδοξη και τίμια πολιτική του καριέρα.

Ο Άκης έζησε μια άστατη ζωή, με ταξίδια, ποτά, γυναίκες και έξοδα. Πολλά έξοδα! Διακοπές στη Σαρδηνία με ιδιωτικό αεροπλάνο, ξόδευε περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ ανά εκλογική περίοδο, αγόρασε διαμερίσματα στο Παλαιό Ψυχικό, στην Ευελπίδων, στο Φαληρικό Δέλτα, στην Αρεοπαγίτου κ.α. Η ανάγκη για το «φαίνεσθαι», διαβάζουμε στα άστρα, μπορεί να τον ωθήσει σε λανθασμένες κινήσεις, υπερβολές και λάθη. Κάτι θα ξέρουν οι… επιστήμονες!

Όπως όλα τα ζώδια της φωτιάς, έτσι και τα λιοντάρια διακατέχονται από τα πάθη τους με αξιοσημείωτη συχνότητα. Οι λέοντες όμως, είναι οι ρομαντικοί της φωτιάς και ο Τσοχατζόπουλος δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση σε αυτό. Πρωτοείδε και φλέρταρε την πρώτη σύζυγό του όταν, πτωχός πλην τίμιος ακόμη νεανίας, ενώ σπούδαζε, καθάριζε τα τζάμια του ουρανοξύστη όπου εκείνη εργαζόταν ως γραμματέας σε τράπεζα! Και ποια μπόρεσε ποτέ ν’ αντισταθεί στο φλερτ του Λέοντα;

Καθώς οι επιχειρηματικές συναλλαγές είναι εύκολη υπόθεση για τους λέοντες, ο Άκης μας καταπιάστηκε με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα. Παρανοήθηκε ωστόσο και θεωρήθηκε ότι έκλεψε και έτσι, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και δήμευση περιουσίας. Έτσι το λιοντάρι μας έχασε λίγη από τη δόξα του, μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου φημολογείτο ότι ζούσε και πάλι βασιλικά, από τις 11 Απριλίου 2012 μέχρι που λίγες ημέρες πριν λόγω υγείας αποφασίστηκε η αποφυλάκισή του. Και τώρα το πληγωμένο μας λιοντάρι, ψάχνει να βρει απεγνωσμένα 200.000 ευρώ, ποσόν που ζητήθηκε ως εγγύηση για την αποφυλάκισή του, ενώ πρόκειται να διαμείνει- εάν καταφέρει να συλλέξει το ανωτέρω χρηματικό ποσό, στο σπίτι της πεθεράς του, στο αφιλόξενο Χαλάνδρι. Του απαγορεύτηκε ακόμα η έξοδος από τη χώρα, η χρήση πλωτών και εναέριων μέσων, η παράδοση του διαβατηρίου και της ταυτότητάς του, η μόνιμη διαμονή του σε γνωστή διεύθυνση αλλά και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές τον μήνα.

Για το 2017 διαβάζουμε ότι η ανάδρομη πορεία του Δία που ξεκίνησε στις 6 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει ως τις 8 Ιουνίου περιορίζει την τύχη στα αγαπημένα λιοντάρια. Γύρω στον Οκτώβριο, τα οικονομικά ανακάμπτουν με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς, και τον Νοέμβριο, οι συγκυρίες είναι εξαιρετικές για να βρεθούν νομικές λύσεις, Άκη.

Αλεξάνδρα Ηλιοπούλου
Συντάκτης: Αλεξάνδρα Ηλιοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.