Είναι τώρα αρκετά εικοσιτετράωρα που το χέρι του Νίκου Φίλη «εκεί που σάπιζε, ξανατονώθηκε…». Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος έπαιξε τον δίσκο της κατάρας του ανάποδα και την αναρρόφησε, χωρίς μάλιστα να δηλητηριαστεί σοβαρά. Έχει αποκτήσει ανοσία από τα ρέστα των επιθέσεων αγάπης που σταλάζουν στο αίμα του, κάθε φορά που κηρύττει …

Η διόρθωση δεν έχει να κάνει με το γεγονός πως λύθηκε η παρεξήγηση ανάμεσα στους προκαθήμενους της Εκκλησίας και στους Πολ(λ)άκις βλασφημήσαντες HIVερνώντες. Απλώς βγήκαν τα αποτελέσματα του κρυφού γκάλοπ που παρήγγειλε μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς η Ιερά Αρχιεπισκοπή. (Ακόμα κατεβάζουνε καντήλια στην Εταιρία Δημοσκοπήσεων για την εξόφληση σε τέσσερις δόσεις, επί τέσσερις Κυριακές και σε νομίσματα των 20 λεπτών…).

Στον Θεό, σου λέει, έχουνε εκτιναχθεί τα Θρησκευτικά στην εκτίμηση της πιτσιρικαρίας. Εκεί που, τόσα χρόνια, με το Αναλυτικό Πρόγραμμα άσπιλο κι αμόλυντο, δεν ξέρανε να πούνε πότε την αδειάσανε την κενή Διαθήκη, αν είχανε φάει φασόλια οι εικονοκλάστες κι αν οι Πατέρες της Εκκλησίας κάνανε τεστ DNA, για να βρούνε ποιος είναι ο βασικός και ποιοι οι επιλαχόντες, τώρα ραπάρουνε τις Οικουμενικές Συνόδους: «Φεράρα - Φλωρεντία και Λατερανό, Λυών και Κωνσταντία και Βατικανό…».

Και να τα μούσια και να η αξυρισιά!

Οι χίπστερ απέθαναν! Ζήτω οι κόπυ-pastors*!

Είναι αυτό το θεματάκι που έχουμε όλοι με τις εξουσίες, τις πατρικές φιγούρες και τα απαγορευμένα. «Για να ζορίζεται ο μπάρμπας ο αγέλαστος με τα γυαλιά, θα ’ναι σούπερ τα Θρησκευτικά»… αποκωδικοποίησαν υποσυνείδητα οι εφηβαίοι τα τεκταινόμενα των ημερών… Στον Θεό και οι βάσεις της Θεολογικής, πρώτα ο Θεός, του χρόνου!

Και δεδομένου ότι τώρα έχουμε στην εξουσία τη Φαντασία, θα συνεχίσει να βάζει ο δεξιός Ρεαλισμός λουκέτα, για να μην μπούνε τα προσφυγόπουλα. Αμβροσία για τον Άνθιμο και άνθη για τον Αμβρόσιο.

Κατόπιν αυτών, την έχει στο τσεπάκι την οσιοποίηση ο Νικόλαος ο Φίλης, που θα μνημονεύεται εις τον αιώνα τον άπαντα, επειδή με τα φίλια πυρά του ένιψε τελικά τας χείρας του, την όψη του και κάμποσες προσόψεις ιερών ακινήτων. Θα μας θωρεί ακίνητος κι από τίποτα αγιογραφίες, αρτιμελής και φράπα, μ’ αυτό το μη χαμόγελο… που αγαπούν να μισούν οι εικονοκλάστες.

*θρησκευτική αναφορά στο έτερο πριμοδοτημένο μάθημα, τα Αγγλικά.

Συντάκτης: Τζένη Κωστοπούλου Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.